Cele mai bune 18 instrumente de testare a penetrarii in securitate folosite de experti

Cautati cel mai bun instrument de testare a penetrarii pentru nevoile dvs.? Avem aici tot ce aveti nevoie.

Instrumentele de testare a penetrarii sunt aplicatii software utilizate pentru a verifica amenintarile la adresa securitatii retelei.

Fiecare aplicatie din aceasta lista ofera beneficii unice. Comparatia usoara va ajuta sa stabiliti daca software-ul este alegerea potrivita pentru afacerea dvs. Sa descoperim impreuna cele mai recente optiuni de software de securitate de pe piata.

Ce este testarea penetrarii?

Testarea de penetrare, cunoscuta si sub denumirea de “pen testing”, este o metoda pe care expertii in securitate o folosesc pentru a detecta si a profita de vulnerabilitatile de securitate dintr-o aplicatie informatica.

Acesti experti, cunoscuti si sub denumirea de hackeri white-hat sau hackeri etici, faciliteaza acest lucru prin simularea atacurilor din lumea reala de catre hackerii rau intentionati, cunoscuti sub numele de hackeri black-hat.

De fapt, efectuarea testelor de penetrare este similara cu angajarea consultantilor in domeniul securitatii pentru a incerca un atac impotriva securitatii cibernetice a unui mediu securizat pentru a afla ce ar putea sa faca hackerii reali. Rezultatele sunt folosite de organizatii pentru a face aplicatiile mai sigure.

Cum functioneaza testele de penetrare

In primul rand, testerii de penetrare trebuie sa invete despre sistemele informatice pe care vor incerca sa le incalce. Apoi, ei folosesc de obicei un set de instrumente software pentru a gasi vulnerabilitati. Testul de penetrare poate implica si amenintari de hacking in domeniul ingineriei sociale. Testerele vor incerca sa obtina acces la un sistem prin inselarea unui membru al unei organizatii prin furnizarea accesului.

Instructorii de penetrare furnizeaza organizatiei rezultatele testelor, care sunt apoi responsabili pentru implementarea modificarilor care rezolva sau atenueaza vulnerabilitatile.

Tipuri de teste de penetrare

Testul de penetrare poate consta in unul sau mai multe dintre urmatoarele tipuri de teste:

Testele White Box

Un test White Box este unul in care organizatiile ofera testerelor de penetrare o varietate de informatii de securitate referitoare la sistemele lor, pentru a le ajuta sa gaseasca mai bine vulnerabilitatile.

Testele Blind

Un test Blind, cunoscut sub numele de testul black box, ofera organizatiilor testere de penetrare fara informatii de securitate despre patrunderea sistemului. Scopul este de a expune vulnerabilitati care nu ar fi detectate altfel.

Testele Double-Blind

Un test Double-Blind, cunoscut si ca un test ascuns, este unul in care nu ofera companiilor testele de penetrare cu informatii de securitate. De asemenea, ei nu informeaza propriile echipe de securitate despre teste. Astfel de teste sunt de regula controlate de cei care le administreaza.

Teste externe

Un test extern este unul in care testerele de penetrare incearca sa gaseasca vulnerabilitati de la distanta. Datorita naturii acestor tipuri de teste, acestea sunt efectuate pe aplicatii externe, cum ar fi site-uri web.

Teste interne

Un test intern este unul in care testarea de penetrare are loc in incinta unei organizatii. Aceste teste se concentreaza de obicei pe vulnerabilitatile de securitate de care ar putea profita cineva care lucreaza dintr-o organizatie.

Top softuri de testare a penetrarii & Instrumente

 1. Netsparker

Netsparker Security Scanner este o aplicatie web automatizata populara pentru testarea penetrarii. Software-ul poate identifica totul, de la script-urile de pe site-uri pana la SQL injection. Dezvoltatorii pot folosi acest instrument pe site-uri web, servicii web si aplicatii web.

Sistemul este suficient de puternic pentru a scana orice intre 500 si 1000 de aplicatii web in acelasi timp. Veti putea personaliza scanarea dvs. de securitate cu optiuni de atac, autentificare si reguli de rescriere a adresei URL. Netsparker profita automat de punctele slabe intr-un mod bazat exclusiv pe citire. Se produce dovada exploatarii. Impactul vulnerabilitatilor este instantaneu vizibil.

Beneficii:

 • Scanati 1000+ aplicatii web in mai putin de o zi!
 • Adaugati mai multi membri ai echipei pentru colaborare si o distribuire usoara a rezultatelor.
 • Cautari pentru vulnerabilitati de expoloit pentru SQL si XSS in aplicatiile web.
 • Aplicatii web legale si rapoarte de conformitate.
 • Tehnologia de scanare bazata pe probe garanteaza o detectare precisa.
 1. Wireshark

Fiind cunoscut la inceput sub numele de Ethereal 0.2.0, Wireshark este un analizor de retea premiat cu 600 de autori. Cu acest software, puteti capta si interpreta rapid pachetele de retea. Instrumentul este open source si este disponibil pentru diverse sisteme, inclusiv Windows, Solaris, FreeBSD si Linux.

Beneficii:

 • Ofera atat optiuni de analiza offline, cat si optiuni de captare live.
 • Captarea pachetelor de date va permite sa explorati diferite trasaturi, inclusiv protocolul sursa si de destinatie.
 • Ofera capacitatea de a investiga cele mai mici detalii ale activitatilor dintr-o retea.
 • Adaugarea optionala a regulilor de colorare in pachet pentru o analiza rapida si intuitiva.
 1. Metasploit

Metasploit este cel mai folosit sistem de automatizare a testelor de penetrare din lume. Metasploit ajuta echipele profesionale sa verifice si sa gestioneze evaluarile de securitate, imbunatateste gradul de constientizare si inarmeaza aparatorii pentru a ramane in limitele de siguranta.

Este util pentru verificarea defectelor de securitate si pentru identificarea defectiunilor, aranjand o aparare. Fiind un software open source, acest instrument va permite unui administrator de retea sa intrerupa si sa identifice punctele fatale. Hackerii incepatori folosesc acest instrument pentru a-si construi abilitatile. Instrumentul ofera o modalitate de replicare a site-urilor.

Beneficii:

 • Usor de folosit cu interfata click-abila GUI si linie de comanda.
 • Colecteaza datele de testare pentru peste 1500 de exploiti.
 • MetaModule pentru teste de segmentare a retelei.
 • Puteti utiliza aceasta pentru a explora vulnerabilitatile mai vechi din cadrul infrastructurii.
 • Disponibil pe Mac OS X, Windows si Linux.
 • Poate fi folosit pe servere, retele si aplicatii.
 1. BeEF

Acesta este un instrument pen testing si este cel mai potrivit pentru verificarea unui browser web. BeEF reprezinta platforma Browser Exploitation Framework si utilizeaza GitHub pentru a gasi problemele. BeEF este conceput pentru a explora o slabiciune dincolo de sistemul client si perimetrul retelei. In schimb, cadrul va analiza exploatabilitatea in contextul unei singure surse, browserul web.

Beneficii:

 • Puteti utiliza vectori de atac client-side pentru a verifica starea securitatii.
 • Se conecteaza cu mai multe browsere web si apoi lanseaza module de comanda directionate.
 1. John The Ripper Password Cracker

Parolele sunt una dintre cele mai importante vulnerabilitati. Atacatorii pot folosi parole pentru a fura credentialele si pentru a introduce sisteme sensibile. John Ripper este instrumentul esential pentru spargerea parolelor si ofera o serie de sisteme in acest scop. Instrumentul pen testing este un software open source gratuit.

Beneficii:

 • Identifica automat diferite tipuri de parole.
 • Descopera slabiciunile parolei din cadrul bazelor de date.
 • Versiunea Pro este disponibila pentru Linux, Mac OS X, Hash Suite, Hash Suite Droid.
 • Include un cracker personalizabil.
 • Permite utilizatorilor sa exploreze documentatia online. Acesta include un rezumat al modificarilor intre versiuni separate.
 1. Aircrack

Aircrack NG este proiectat pentru a indeparta defectele din conexiunile wireless prin captarea pachetelor de date pentru un protocol eficient in exportul prin fisiere text pentru analiza. In timp ce software-ul parea abandonat in 2010, Aircrack a fost actualizat din nou in 2019.

Acest instrument este acceptat pe diverse sisteme de operare si platforme, cu suport pentru atacurile dictionarului WEP. Ofera o viteza imbunatatita de urmarire in comparatie cu majoritatea instrumentelor de penetrare si suporta mai multe carduri si drivere. Dupa capturarea handshake-ului WPA, suita este capabila sa utilizeze dictionarul de parole si tehnici statistice pentru a sparge WEP-ul.

Beneficii:

 • Functioneaza cu Linux, Windows, OS X, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD si Solaris.
 • Puteti utiliza acest instrument pentru a capta pachete si pentru a exporta date.
 • Acesta este proiectat pentru testarea dispozitivelor Wi-Fi, precum si a capabilitatilor driverelor.
 • Se concentreaza pe diferite domenii de securitate, cum ar fi atacarea, monitorizarea, testarea si spargerea.
 • In ceea ce priveste atacul, puteti efectua de-autentificarea, stabili puncte false de acces si efectua atacuri de replay.
 1. Acunetix Scanner

Acutenix este un instrument automat de testare pe care il puteti folosi pentru a finaliza un test de penetrare. Instrumentul este capabil sa auditeze rapoarte complicate de gestionare si problemele cu respectarea normelor. Software-ul poate gestiona o serie de vulnerabilitati de retea. Acunetix este capabil chiar sa includa vulnerabilitati out-of-band.

Instrumentul avansat se integreaza cu cei care se bucura de Trackers Issue si WAF. Cu o rata de detectare ridicata, Acunetix este una dintre cele mai avansate scripturi Cross-site si testare SQLi, care include detectarea sofisticata avansata a XSS.

Beneficii:

 • Instrumentul acopera peste 4500 de puncte slabe, incluzand SQL injection precum si XSS.
 • Recorderul de secvente de conectare este usor de implementat si scaneaza zone protejate prin parola.
 • Tehnologia AcuSensor, instrumentele de penetrare manuala si gestionarea vulnerabilitatii incorporate simplifica testarea pentru black si white box pentru a imbunatati si a permite remedierea.
 • Poate accesa fara intarziere sute de mii de pagini web.
 • Abilitatea de a rula local sau printr-o solutie cloud.
 1. Burp Suite Tester Pen

Exista doua versiuni diferite ale Burp Suite pentru dezvoltatori. Versiunea gratuita ofera instrumentele necesare si esentiale necesare activitatilor de scanare. Sau puteti alege cea de-a doua versiune daca aveti nevoie de teste avansate de penetrare. Acest instrument este ideal pentru verificarea aplicatiilor web.

Exista instrumente de cartografiere a suprafetei de legatura si de analizare a cererilor intre un browser si serverul de destinatie. Cadrul utilizeaza testarea de penetrare web pe platforma Java si este un instrument standard industrial folosit de majoritatea profesionistilor in domeniul securitatii informatiilor.

Beneficii:

 • Capabil sa acceseze cu crawlere aplicatiile bazate pe web.
 • Disponibil pe Windows, OS X, Linux si Windows.
 1. Ettercap

Suita Ettercap este conceputa pentru a preveni omul in mijlocul unui atac. Utilizand aceasta aplicatie, veti putea sa construiti pachetele pe care le doriti si sa efectuati sarcini specifice. Software-ul poate trimite frame-uri invalide si tehnici complete care sunt mai dificile prin alte optiuni.

Beneficii:

 • Acest instrument este ideal pentru deep packet sniffing, precum si monitorizare si testare LAN.
 • Ettercap sprijina disectia activa si pasiva a protectiilor.
 • Puteti filtra in timp util filtrarea continutului.
 • Instrumentul ofera, de asemenea, setari pentru analiza retelei si a gazdei.
 1. W3af

Aplicatia web W3af atac si framework de audit este axat pe gasirea si exploatarea vulnerabilitatilor in toate aplicatiile web. Sunt oferite trei tipuri de pluginuri pentru atac, audit si descoperire. Apoi, software-ul transmite aceste informatii catre instrumentul de audit pentru a verifica daca exista defecte in securitate.

Beneficii:

 • Usor de utilizat pentru amatori si suficient de puternic pentru dezvoltatori.
 • Poate finaliza generarea de solicitari automate HTTP si cererile HTTP brute.
 • Capabilitatea de a fi configurat pentru a rula ca proxy MITM.
 1. Nessus

Nessus a fost folosit ca instrument de testare a penetrarii securitatii timp de douazeci de ani. 27.000 de companii utilizeaza aplicatia la nivel mondial. Software-ul este unul dintre cele mai puternice instrumente de testare de pe piata cu peste 45.000 CEs si 100.000 de plugin-uri. Ideal pentru scanarea adreselor IP, a site-urilor web si pentru efectuarea cautarilor de date sensibile. Veti putea folosi acest lucru pentru a localiza “puncte slabe” in sistemele dvs.

Instrumentul este usor de utilizat si ofera scanare precisa doar prin apasarea unui buton, oferind o imagine de ansamblu a vulnerabilitatilor retelei dvs. Aplicatia de pen test scaneaza porturile deschise, parolele slabe si erorile de configurare gresita.

Beneficii:

 • Ideal pentru localizarea si identificarea patch-urilor lipsa, precum si a programelor malware.
 • Sistemul are doar 32 de defecte la fiecare 1 milion de scanari.
 • Puteti crea rapoarte personalizate, inclusiv tipuri de vulnerabilitati, prin plugin sau host.
 • In plus fata de aplicatia web, scanarea mobila si mediul cloud, instrumentul ofera remediere prioritara.
 1. Kali Linux

Software-ul Kali Linux de testare avansata de penetrare este disponibil numai pe sistemele Linux. Multi experti sunt de parere ca acesta este cel mai bun instrument atat pentru injectare, cat si pentru spargerea parolelor. Cu toate acestea, veti avea nevoie de competente in ​​protocolul TCP / IP pentru a obtine cele mai multe beneficii. Kali Linux  este un proiect open source.

Beneficii:

 • Cu suport pentru 64 de biti, puteti utiliza acest instrument pentru a sparge parole in mod fortat.
 • Kali utilizeaza o imagine live incarcata in memoria RAM pentru a testa abilitatile de securitate ale hackerilor etici.
 • Kali are peste 600 de instrumente de hacking etice.
 • Sunt disponibile diverse instrumente de securitate pentru analiza vulnerabilitatii, aplicatii web, colectarea informatiilor, atacuri wireless, inginerie inversa, spargerea parolelor, aplicatii web, spoofing, sniffing, instrumente de exploatare si hacking hardware.
 • Integrare usoara cu alte instrumente de testare a penetrarii, inclusiv Wireshark si Metasploit.
 • BackTrack ofera instrumente pentru scanarea vulnerabilitatilor WLAN si LAN, medicina legala digitala si sniffing.
 1. X-Force Red

X-force Red este proiectat pentru a verifica zonele slabe dintr-o retea. Software-ul utilizeaza atat analize avansate, cat si teste de securitate automate pentru a verifica problemele. Folosind acest sistem, puteti permite dezvoltarea si QA pentru a finaliza testarea prin procesul SDLC.

Beneficii:

 • Utilizand scanerul de internet, veti putea identifica peste 13 000 de dispozitive de retea diferite.
 • Functia de scanare automata pentru a verifica vulnerabilitatile.
 • Cu acest instrument veti primi exemple de cod si o lista de sarcini pentru a repara rapid problemele.
 • Ofera explicatii specifice scanarii pentru fiecare problema care trebuie abordata.
 1. SQLmap

SQLmap este un instrument pentru preluarea cazurilor de SQL injection pentru bazele de date. Platformele de baze de date suportate includ MySQL, SQLite, Sybase, DB2, Access, MSSQL, PostgreSQL. SQLmap este open-source si automatizeaza procesul de exploatare a serverelor de baze de date si vulnerabilitatile SQL injection.

Beneficii:

 • Detecteaza si mapeaza vulnerabilitatile.
 • Ofera suport pentru toate metodele de injectie: Union, Time, Stack, Error, Boolean.
 • Ruleaza software-ul prin linia de comanda si poate fi descarcat pentru sistemele Linux, Mac OS si Windows.
 1. (SET) Social Engineer Toolkit

Ingineria sociala este punctul central al setului de instrumente. In ciuda scopului si a focusului, fiintele umane nu sunt tinta scanner-ului de vulnerabilitate.

Beneficii:

 • Acesta a fost prezentat la conferinte mari, inclusiv ShmooCon, Defcon, DerbyCon si este un standard industrial pentru testele de penetrare.
 • SET a fost descarcat de peste 2 milioane de ori.
 • Un cadru de testare open-source conceput pentru detectarea ingineriei sociale.
 1. Zed Attack Proxy

OWASP ZAP (Zed Attack Proxy) face parte din comunitatea gratuita OWASP. Este ideal pentru dezvoltatori si testerele noi pentru testarea penetrarii. Proiectul a inceput in 2010 si se imbunatateste zilnic. ZAP ruleaza intr-un mediu incrucisat, creand un proxy intre client si site-ul dvs. Web.

Beneficii:

 • Sunt disponibile 4 versiuni cu optiuni personalizabile.
 • Pentru a instala ZAP, JAVA 8+ este necesar in sistemul dvs. Windows sau Linux.
 • Sectiunea de Help este cuprinzatoare cu un manual de pornire (PDF), tutorial, ghid de utilizare, grupuri de utilizatori si StackOverflow.
 • Utilizatorii pot afla totul despre dezvoltarea Zap prin intermediul codului sursa, Wiki, grupul de dezvoltatori, Crowdin, OpenHub si BountySource.
 1. Wapiti

Wapiti este un instrument de securitate a aplicatiilor pentru black box testing. Testarea black box verifica aplicatiile web pentru eventualele responsabilitati. In timpul procesului de testare in black box, paginile web sunt scanate si datele de testare sunt injectate pentru a verifica eventualele erori de securitate.

 • Expertii vor gasi usurinta utilizarii prin aplicatia cu linie de comanda.
 • Wapiti identifica vulnerabilitatile in dezvaluirea fisierelor, XSS Injection, injectia bazei de date, injectia XXE, detectarea executiei comenzilor si configurarea .htaccess compromisa.
 1. Cain & Abel

Cain & Abel este ideal pentru descoperirea de chei de retea si patrundere prin parole. Instrumentul utilizeaza reteaua de sniffing pentru a gasi susceptibilitati.

Software-ul bazat pe Windows poate recupera parolele folosind network sniffing, criptanalizand atacuri si brute force.

Excelent pentru recuperarea parolelor pierdute.

Incepeti cu software-ul de testare a penetrarii

Gasirea software-ului corect de pen testing nu trebuie sa fie coplesitoare. Instrumentele enumerate mai sus reprezinta unele dintre cele mai bune optiuni pentru dezvoltatori in 2019.

Amintiti-va ca una dintre cele mai bune tehnici pentru a va apara structura IT este de a folosi testarea de penetrare proactiva. Evaluati-va securitatea IT cautand si descoperind problemele inainte ca potentialii atacatori sa faca acest lucru.

Protectia datelor Stategii de securitate

  Leave a Reply