Cloud Native: Viitorul dezvoltarii moderne de aplicatii software?

Cloud native permite software-ului si IT-ului sa lucreze impreuna intr-un mediu modern mai rapid.

Aplicatiile proiectate in jurul structurii native din cloud definesc diferenta dintre modul in care noua tehnologie este construita, ambalata si distribuita. Cand creati aceste aplicatii, pastrati controlul complet si aveti ultimul cuvant in proces.

Chiar daca aplicatia dvs. inca nu este gazduita in cloud, acest articol va influenta modul in care dezvoltati aplicatii moderne. Cititi mai departe pentru a afla ce este cloud native, cum functioneaza si care sunt implicatiile viitoare.

Cloud native: definit

Cloud-ul nativ in ceea ce priveste aplicatiile sunt medii bazate pe container sau aplicatii conectate la microservicii. Tehnologiile cloud native creeaza aplicatii care contin mai multe servicii ambalate care sunt implementate impreuna si gestionate pe infrastructura cloud folosind procese DevOps care furnizeaza fluxuri de lucru de livrare neintrerupte.

Aceste microservicii creeaza ceea ce se numeste abordarea arhitecturala, care este in vigoare pentru a crea aplicatii mai mici grupate.

Ce este arhitectura cloud native?

Aplicatiile cloud native difera semnificativ de aplicatiile enterprise. Aplicatiile cloud native incep ca software-ul ambalat numit containere.

Containerele sunt trecute printr-un mediu virtual si devin izolate de mediile lor originale pentru a le face independente si portabile. Puteti rula designul personalizat prin sisteme de testare pentru a vedea unde se afla. Dupa ce l-ati testat, puteti edita pentru a adauga sau elimina optiuni.

Dezvoltarea autohtona Cloud va permite sa construiti si sa actualizati rapid aplicatii, imbunatatind in acelasi timp calitatea si reducand riscul. Este eficient, ruleaza sensibil si poate fi modificat. Acestea sunt aplicatii care tolereaza erorile, care sunt rulate oriunde, din medii publice sau private sau in nori hibrizi. Puteti testa si construi aplicatia dvs. pana cand este exact cum doriti sa fie. Pentru aspecte de dezvoltare in care nu sunteti expert, le puteti externaliza cu usurinta.

Arhitectura sistemului dvs. poate fi construita cu ajutorul microserviciilor. Cu ajutorul acestor servicii, puteti configura partile mai mici ale aplicatiilor dvs. individual, in loc sa refaceti intreaga aplicatie, cu toate dintr-o data.

Mai precis, cu DevOps si containere, aplicatiile devin mai usor de actualizat si de lansat. Ca o colectie de servicii conectate, cum ar fi microserviciile sunt mai usor de actualizat in loc sa astepti o versiune semnificativa, care necesita mai mult timp si efort.

In sfarsit, veti dori sa va asigurati ca aplicatia dvs. are acces la elasticitatea norului. Cu aceasta elasticitate, permite dezvoltatorilor dvs. sa impinga codul catre productie mult mai rapid decat in ​​modelele traditionale bazate pe server. Puteti muta si mari resursele aplicatiei in orice moment.

Principii de proiectare a aplicatiilor cloud native

Acum ca cunoasteti elementele de baza despre aplicatiile cloud native, iata cateva principii de design pe care le discutati cu dezvoltatorul dvs. in etapele de dezvoltare:

Dezvoltati-va cu cele mai bune limbaje si framework-uri

Toate serviciile aplicatiilor cloud native sunt realizate folosind cele mai bune limbaje si framework-uri. Asigurati-va ca puteti alege ce limbaj si framework se potriveste cel mai bine aplicatiei dvs.

Construiti cu API-uri pentru colaborare si interactiune

Aflati daca veti utiliza servicii bazate pe API-uri pentru interactiune si colaborare, bazate pe protocoale diferite pentru diferite parti ale aplicatiei. De exemplu, apelul de procedura de la distanta deschis de la Google, sau gRPC, este utilizat pentru comunicarea in cadrul diferitelor servicii.

Agile DevOps & Automatizare

Confirmati capacitatea aplicatiei dvs. de a deveni automatizata, de a gestiona aplicatii mari.

Cum este definita aplicatia dvs. prin protocoale? Aceste protocoale sunt cote de procesare si stocare si politici de retea. Diferenta dintre dvs. si un departament IT atunci cand vine vorba de aceste protocoale este ca sunteti proprietarul si aveti acces la ele, departamentul nu.

Administrarea aplicatiei prin DevOps va oferi aplicatiei viata sa independenta. Vedeti cum pot functiona diferite pipeline-uri pentru a trimite si gestiona aplicatia dvs.

Construirea de aplicatii cloud native

Dezvoltarea aplicatiilor difera de la dezvoltator la dezvoltator, in functie de abilitatile si capacitatile acestora. Comune pentru majoritatea aplicatiilor cloud native sunt urmatoarele caracteristici, care sunt adaugate in timpul procesului de dezvoltare.

 • Actualizari – Aplicatia dvs. va fi intotdeauna disponibila si actualizata.
 • Multitenancy – Aplicatia va functiona intr-un spatiu virtual, distribuind resurse cu alte aplicatii.
 • Timp de oprire – Daca un furnizor de cloud are o intrerupere, un alt centru de date poate prelua din locul unde a ramas.
 • Automatizare – Viteza si agilitatea se bazeaza pe procese auditate, fiabile si dovedite care se repeta, dupa caz.
 • Limbaje – Aplicatiile cloud native pot fi scrise in HTML, Java, .Net, PHP, Ruby, CSS, JavaScript, Node.js, Python, si Go, niciodata in C / C ++, C # sau in orice limbaj de virtual studio.
 • Apatridie: aplicatiile cloud native aplicatiile nu sunt legate de nimic. Aplicatia se stocheaza intr-o baza de date sau o alta entitate externa, dar le puteti gasi cu usurinta.
 • Proiectat modular – Microserviciile ruleaza functiile aplicatiei dvs., putand fi inchise atunci cand nu este nevoie de ele sau pot fi actualizate intr-o singura sectiune, decat sa alegem ca intreaga aplicatie sa fie inchisa.

Viitorul tehnologiilor cloud native

Cloud-native a dovedit deja cu eficienta sa ca este viitorul dezvoltarii de software. Pana in 2025, 80% dintre aplicatiile enterprise vor deveni bazate pe cloud sau vor fi in proces de transfer al aplicatiilor native cloud. Departamentele IT au trecut deja la dezvoltarea de aplicatii native cloud pentru a economisi bani si a-si pastra proiectele in siguranta in afara site-ului, ferite de concurenta.

Adoptarea de acum va va salva problemele de mai tarziu, atunci cand va fi mai scump.

Trecand la aplicatii cloud native, veti putea vedea de la prima vedere ceea ce trebuie sa ofere si sa beneficiati de rularea acestora chiar si in anii urmatori. Acum, ca stiti sa profitati de noua infrastructura, puteti continua sa o imbunatatiti oferindu-le dezvoltatorilor de aplicatii instrumentele de care au nevoie. Accesati clodu native si obtineti beneficiile aplicatiilor flexibile, scalabile si reutilizabile care utilizeaza cea mai buna tehnologie de containere si cloud disponibile.

Ce trebuie sa cautati atunci cand externalizati aplicatiile cloud native

In timpul procesului de planificare, multe companii decid sa angajeze un freelancer pentru a ajuta la dezvoltarea si executarea unei strategii native cloud. Merita cu adevarat sa aveti un dezvoltator cu experienta in cresterea vitezei de dezvoltare a aplicatiilor si organizarea resurselor de calcul in diferite medii. Va poate economisi timp, bani si multa frustrare.

Cand cautati un dezvoltator de aplicatii, nu uitati sa luati in considerare aceste lucruri:

 • Incredere – Asigurati-va ca va vor pastra informatiile si software-ul in siguranta
 • Calitate – Au produs si au furnizat servicii de inalta calitate altor companii?
 • Pret – In crearea propriilor aplicatii, nu doriti sa cheltuiti suplimentar pentru servicii de comparare a proceselor si a serviciilor

Dezvoltarea autohtona cloud ajuta compania dvs. sa obtina mai multa valoare din arhitectura cloud hibrid. Este atat de important sa colaborati cu o companie sau un freelancer care are experienta si un istoric excelent.

Alegeti cloud native si folositi serviciile informatice nume.ro. Contactati-ne astazi pentru mai multe informatii.

Dezvoltare

  Leave a Reply